Economia
Economia 29/11/2011

Recoder vol que la Generalitat pugui privatitzar línies de Rodalies i triar-ne l'operador

El conseller de Territori i Sostenibilitat lamenta que el govern espanyol incompleixi el seu compromís de modificar la llei ferroviària, que permetria la privatització de la xarxa

Acn
1 min

BarcelonaLluís Recoder ha explicat aquest dimarts que la Generalitat vol tenir la possibilitat de privatitzar “alguna” línia de Rodalies, segons constarà en el contracte programa 2012-2015 amb Renfe. Ho ha dit en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, en què el conseller de Territori i Sostenibilitat ha lamentat que la Generalitat encara no ho pugui fer perquè l'Estat “incompleix el compromís de modificar la llei ferroviària” que permetria triar el gestor de Rodalies. Segons Recoder, aquesta postura deixa el Govern “en una posició de feblesa” per negociar amb Renfe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Recoder ha criticat que aquest incompliment se suma a la negativa de l'Estat d'invertir en la xarxa ferroviària catalana els 4.000 milions que preveu el Pla de Rodalies fins el 2015, del que només se n'ha executat un 10%. El titular de Territori i Sostenibilitat ha subratllat que és “molt diferent” negociar amb Renfe si hi ha la possibilitat que la Generalitat “triï l'operador”, que si l'Estat obliga a que el Govern català es posi d'acord amb la companyia.

La modificació de la llei ferroviària va ser un dels compromisos assumits pel govern espanyol en el traspàs de Rodalies a Catalunya.

stats