Economia 28/02/2012

Brussel·les no serà flexible amb Espanya fins que no expliqui les noves retallades

El comissari d'Economia, Olli Rehn, reitera que el govern central ha d'explicar per què el dèficit del 2011 s'ha disparat fins al 8,51% del PIB

Laia Forès
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea s'ha mostrat inflexible. Tot i l'elevat dèficit registrat a Espanya el 2011, un 8,51% de seu producte interior brut (PIB), no està disposada a afluixar fins que el govern espanyol no demostri el seu compromís de fer més retallades i impulsar noves mesures per estalviar més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comissari europeu d'Economia, Olli Rehn, ha deixat clar que abans de discutir una flexibilització del dèficit vol "informació completa del desviament del 2011 i les raons" d'aquesta variació. Rehn també ha recordat al govern central que vol informació sobre el projecte de pressupostos del 2012, que l'executiu de Mariano Rajoy té previst aprovar el 30 de març, i les retallades previstes.

"Quan tinguem tota aquesta informació en les properes setmanes, al març, podrem avaluar si Espanya ha pres les mesures necessàries per garantir l'estabilitat de les finances públiques", ha dit Rehn. Brussel·les només estaria disposada a discutir una suavització de l'objectiu de dèficit per al 2012, fixat en el 4,4% del PIB, quan tingui les dades que demana. I en cap cas seria abans de divendres, com apuntava avui el govern central.

stats