TECNOCAMPUS
Economia 19/04/2015

Reimagine apropa la tecnologia al sector tèxtil

La iniciativa es va donar a conèixer la setmana passada a Canet de Mar

Bernat Vilaró
2 min
Reimagine apropa la tecnologia  al sector tèxtil

Pas endavant del sector tèxtil gràcies a l’aplicació de la tecnologia. Amb aquest propòsit neix Reimagine Textile, un nou programa que té com a objectiu fer arribar la tecnologia d’última generació, i les eines relacionades amb l’emprenedoria, a les empreses del sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La iniciativa es va donar a conèixer la setmana passada a Canet de Mar, en un acte amb l’assistència del president del TecnoCampus i de CETEMMSA, Miquel Rey, que va presentar el projecte com “una eina per ajudar les empreses que ho necessiten a reinventar-se, i a totes en general a augmentar el valor afegit de la seva producció”. “Sigui quina sigui la seva dimensió, Reimagine Textile aposta per fer arribar la tecnologia d’última generació a les empreses. Tenim el repte d’arribar a tot el teixit productiu”, va apuntar Rey.

Nou mode de connexions

El director general de CETEMMSA, i de relacions humanes d’Eurecat, Joan Carles Fajardo, explica que Reimagine “vol ser una nova interfície, un nou mode de connexions en xarxa de tots els agents al voltant del sector i la tecnologia tèxtil per combinar de noves maneres la ciència, la tecnologia i la creativitat per generar més valor i nous models de negoci”.

Segons Fajardo, el tèxtil va ser un dels impulsors de la Revolució Industrial i, actualment, “el sector hi té molt a dir en els dispositius electrònics wearables, per exemple, o el que es coneix com l’internet de les coses”. “El tèxtil i la seva tecnologia són una excel·lent base material per connectar objectes, persones i xarxes”, afegeix.

D’aquesta manera, Reimagine es presenta al mercat com una nova manera de relacionar-se dins del sector tèxtil “per compartir coneixement i necessitats, per construir plegats”. “Tenim pensat desenvolupar projectes d’incubació i acceleració, mentoring, laboratoris d’idees, etcètera. La idea és compartir no només les idees, sinó també els recursos, els equipaments i les instal·lacions per poder desenvolupar la cocreació”.

Constant evolució

Moltes d’aquestes idees giren al voltant de conceptes com ara els makers, els fab lab i les impressores 3D. “Així, no només parlem de disseny, i no només parlem de tecnologia o de cooperar. També parlem de cocrear, de reimaginar un sector i una tecnologia que des de sempre han estat en constant evolució”, argumenta el director general del departament de relacions humanes d’Eurecat, la unió dels centres tecnològics catalans de la xarxa Technio, de la qual forma part CETEMMSA.

stats