Economia 26/01/2011

Renfe i SEMAF estan reunits per desbloquejar les protestes dels maquinistes

1 min

BarcelonaRepresentants de la companyia Renfe i del sindicat SEMAF es troben reunits des d'aquest dimecres a mig matí amb l'objectiu d'arribar a un acord per desbloquejar les protestes dels maquinistes, que des de dilluns estan duent a terme una vaga encoberta. Ambdues parts han començat la trobada al voltant de les onze del matí a l'estació de Sants de Barcelona. El director general de Viatgers de Renfe, Enrique Urkijo, s'ha mostrat optimista aquest matí i ha avançat que espera donar alguna notícia positiva després de la reunió. Mentrestant, les línies de Rodalies segueixen acumulant retards per tercer dia consecutiu, en aquest cas de 30 minuts de mitjana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest dimecres al matí, tant la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, com el conseller de Política Territorial i Sostenibilitat, Lluís Recoder, han amenaçat de buscar una altre operador si Renfe no ofereix un bon servei. Recoder ha demanat la fi del "xantatge" dels maquinistes i ha afirmat que no entén "aquesta decisió de vaga encoberta". Ha demanat que, si cal, "es convoqui oficialment" per així poder decretar serveis mínims.

El conseller ha recordat la pressió que van fer els maquinistes de SEMAF amb la qüestió de les places d'aparcament i ara amb les condicions laborals, i ha fet una analogia amb els controladors aeris perquè també "s'han beneficiat de la seva capacitat de fer xantatge a la societat".

Per la seva part, la vicepresidenta ha afirmat que els maquinistes de Ferrocarrils de la Generalitat "cobren molt menys" i que el servei que dóna aquesta companyia és "excel·lent". La vicepresidenta ha titllat "d'inadmissible" el comportament dels maquinistes, que fan un "xantatge entre cometes" i tenen una actitud "egoista".

stats