Economia 17/04/2012

Repsol planeja demandar Argentina en un arbitratge davant del Banc Mundial

El diari 'El País' cita fonts de la companyia que asseguren que Repsol es reserva la possibilitat d'actuar segons el "dret argentí, la normativa de valors dels mercats en què YPF cotitza i el dret internacional"

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre de Planificació argentí, Julio de Vido, és des d'ahir dilluns interventor d'YPF, amb tots els poders sobre la companyia, que fins ahir controlava Repsol. Segons 'El País', al costat del projecte de llei remès al Parlament, la presidenta argentina va dictar també ahir un decret urgent pel qual intervé l'empresa durant 30 dies. Amb aquest suport legal, les autoritats argentines van expulsar de la seu d'YPF a directius de la companyia. Mentre, a Madrid, la direcció de Repsol estudiava amb els seus assessors jurídics l'estratègia a seguir per defensar els seus interessos. Les fonts consultades pel rotatiu assenyalen que la via més factible per a la companyia espanyola és presentar una demanda davant el tribunal d'arbitratge del Banc Mundial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa va comunicar ahir dilluns a la nit a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que "portarà a terme totes les mesures legals que siguin procedents per preservar el valor de tots els seus actius i els interessos de tots els seus accionistes". Repsol es reserva les accions que li corresponguin d'acord amb el "dret argentí, la normativa de valors dels mercats en què YPF cotitza i el dret internacional, incloent el tractat de protecció d'inversions Espanya-Argentina".

stats