Economia 16/04/2012

El govern espanyol condemna la nacionalització "hostil" d'YPF però no diu què farà

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, i el d'Indústria, José Manuel Soria, consideren que la decisió del govern argentí és "arbitrària" i trenca "el clima d'amistat" entre tots dos països

Ara
1 min
Compareixença dels ministres Margallo i Soria per l'expropiació d'YPF-Repsol a l'Argentina / EFE

BarcelonaEl ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, i el d'Indústria, José Manuel Soria, han considerat "arbitrària" la decisió del govern argentí d'expropiar YPF i han assegurat que trenca el clima "d'amistat" entre tots dos països.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

García-Margallo ha assegurat que la decisió els ha "sorprès" perquè no recorda "res similar", en referència al desallotjament dels actuals directius per part de funcionaris argentins a la seu d'YPF.

Els ministres han assegurat també que la decisió és "discriminatòria" i que va contra els acords entre els dos governs que establia que els conflictes entre Repsol i YPF s'havien de resoldre amistosament entre els dos executius. I han anunciat que "hi haurà conseqüències", tot i que no han concretat quines.

Soria ha dit que després de la reunió que va mantenir amb els responsables argentins "no va rebre cap resposta" i ha afegit que ho interpreten com un "gest d'hostilitat" contra Espanya.

Margallo ha assegurat que estudien "totes les mesures oportunes", davant la pregunta si es cridarà a consultes l'ambaixador argentí a Madrid.

Consideren que trenca els acords sobre Repsol i han anunciat que emprendran mesures per combatre una decisió que "perjudica milions de petits inversors".

Els ministres han comparegut aquest dilluns al Palau de Santa Creu de Madrid per fixar la posició del govern espanyol sobre l'expropiació d'YPF anunciada per la presidenta argentina, Cristina Fernández.

stats