Economia 18/06/2011

Repsol fixa en 280 milions la inversió amb la petroliera russa Alliance

Repsol invertirà 280 milions d'euros (400 milions de dòlars) a la societat mixta que formarà a Rússia amb el grup local Alliance. La petroliera espanyola canalitzarà la meitat d'aquest pressupost en una ampliació de capital. Altres empreses com Talgo i Gestamp també han firmat negocis aprofitant el viatge del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Toni Garganté
1 min

BarcelonaEl grup que presideix Antoni Brufau ha concretat avui més detalls de l'acord tancat amb la russa Alliance en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat del Valors (CNMV). Repsol formarà una societat mixta amb Alliance en la qual hi tindrà una participació minoritària del 49%, cosa que significa que el grup rus s'assegura la gestió. La nova companyia tindrà un valor aproximat de 560 milions d'euros (800 milions de dòlars).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Alliance aportarà actius per valor de 420 milions (600 milions de dòlars), mentre que Repsol invertirà un total de 280 milions (400 milions de dòlars), dels quals en desemborsarà la meitat en una ampliació de capital. L'altre 50% es canalitzarà a través de la compra d'accions, segons la informació esmentada dipositada a la CNMV. L'aliança es focalitzarà en el negoci d'extracció de petroli i es preveu que ja funcioni aquest any.

A l'acord de Repsol cal afegir els de Talgo i Gestamp, que han significat un valor global de 800 milions d'euros. Aquests convenis han estat un dels objectius principals de la visita realitzada a Sant Petersburg per part del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

stats