Economia 27/02/2012

Repsol troba un nou jaciment de petroli al Brasil

La companyia ha fet proves de producció i han donat com a resultat 5.000 barrils de petroli al dia i més de 800.000 metres cúbics de gas

Agències
1 min

MadridRepsol Sinopec Brasil ha fet un nou descobriment de petroli a les aigües de la Cuenca de Campos, al Brasil, segons ha informat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pou on s'ha fet la descoberta es coneix com Pao de Açúcar, i s'hi han trobat dues acumulacions d'hidrocarburs amb una altura de 500 metres, una de les més altes conegudes fins ara al país llatinoamericà. El pou està ubicat en una làmina d'aigua de 2.800 metres, i segons les primeres avaluacions té un gran potencial de recursos d'alta qualitat amb unes taxes excel·lents de flux de petroli. Les primeres proves de producció han donat com a resultat 5.000 barrils de petroli al dia i més de 800.000 metres cúbics diaris de gas.

El consorci que ha fet la descoberta està format per Repsol, que participa en un 35%; Statoil, amb un altre 35%, i Petrobras, que en té un 30%. Tots preveuen realitzar feines addicionals per confirmar l'extensió del descobriment.

Pao de Açúcar se suma a altres dues descobertes fetes a la mateixa àrea, l'última de les quals va ser qualificada com una dels deu descobertes més rellevants del 2011. La companyia ha subratllat que aquests tres pous corroboren l'elevat potencial de la Cuenca de Campos.

stats