FINANCES PÚBLIQUES
Economia 25/07/2011

Republicans i demòcrates segueixen sense posar-se d'acord a una setmana de que EUA faci fallida

Cap de les fórmules proposades pels dos grans partits durant el cap de setmana han rebut el suport de l'altra part

Redacció
1 min

BarcelonaL'esperat acord es va buscar durant el cap de setmana però de moment encara no ha arribat. Dimarts de la propera setmana, dos d'agost, finalitza el termini perquè el Congrés dels Estats Units trobi una solució per evitar la fallida del país. De moment, republicans i demòcrates no troben la sortida per evitar que EUA es trobi amb una situació com la de Grècia, amb l'agravant de la dimensió de l'economia nord-americana, la primera del món. La fallida econòmica dels Estats Units tindria unes conseqüències difícils de calcular en l'economia mundial, d'aquí que tothom doni per fet que en algun moment d'aquesta setmana es produirà l'acord entre els dos grans partits del país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant el cap de setmana, republicans i demòcrates han posat sobre la taula diverses fórmules per evitar la fallida dels EUA, però les posicions de tots dos segueixen enfrontades. Els republicans no volen que Estats Units continuï endeutant-se –una mesura imprescindible per assumir els pagaments que té el país a partir del dos d'agost– i volen un compromís per reduir el dèficit. Els demòcrates, per la seva banda, proposen reduir el dèficit amb una combinació de pujada impositiva i reducció de la despesa pública. Però els republicans van prendre el compromís de no apujar impostos, d'aquí que no vulguin ni sentir-ne a parlar.

Les dues parts han de pactar una fórmula per ampliar el sostre de deute per sobre dels 14,29 bilions de dòlars. D'aquesta manera aconseguirien que el govern federal es quedi sense fons, i per tant, que faci fallida.

stats