Economia 13/09/2012

La Reserva Federal dels Estats Units injectarà 40.000 milions de dòlars mensuals fins que millori la xifra d'atur

L'autoritat monetària dels Estats Units ha assegurat que mantindrà els tipus d'interès en el 0,25% fins al 2014

Ara
2 min
El president de la Fed va deixar la porta oberta a la implantació de més polítiques d'estímul.

BarcelonaLa Reserva Federal (Fed) dedicarà 40.000 milions de dòlars mensuals a comprar bons hipotecaris per donar liquiditat al sistema financer i a l'economia en general fins que les xifres d'atur dels Estats Units millorin "substancialment".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de l'autoritat monetària dels EUA, Ben Bernanke, ha anunciat així un nou pla per estimular l'economia nord-americana després que al juliol anunciés que prorrogava l'operació Twist, que havia servit per injectar més de 270.000 milions de dòlars al sistema bancari dels EUA.

La Fed, que al contrari que el BCE també té entre els seus objectius fomentar el creixement, intenta així donar una nova empenta al creixement econòmic del país, que els darrers mesos havia perdut embranzida i no aconseguia fer caure la taxa d'atur, que segueix per sobre del 8%.

La principal novetat d'aquest paquet d'estímul és que la Fed lliga la seva durada al nivell d'ocupació, encara que no especifica la taxa d'atur que portaria l'entitat a aturar les injeccions de capital.

"Si les perspectives per al mercat laboral no milloren substancialment, la Fed mantindrà la seva compra de bons hipotecaris, realitzarà compres addicionals i utilitzarà tots els instruments que estiguin a les seves mans fins que aquest objectiu sigui assolit en un context d'estabilitat en els preus", assegura en un comunicat.

Congelació dels tipus d'interès

A més, Bernanke ha assegurat que no apujarà els tipus d'interès del 0,25% actual com a mínim fins a l'any 2014, amb la intenció de consolidar la recuperació econòmica.

La inflació, que s'ha mantingut per sota del 2% que té marcat com a objectiu la Fed, ha sigut el factor clau a l'hora de prendre la decisió d'ampliar les polítiques d'estímul, una decisió que Bernanke ja va insinuar a la reunió de banquers centrals celebrada a finals d'agost a Jackson Hole, als Estats Units.

L'economia nord-americana va confirmar el seu estancament quan es va fer públic que el creixement interanual del producte interior brut (PIB) en el segon semestre havia sigut de l'1,7%, inferior al que esperaven els experts.

stats