Economia 09/08/2011

El Estats Units es referma en la política de diner barat per impulsar el creixement

La Reserva Federal manté els interessos en el 0,25% per reactivar el creixement, mentre Europa, preocupada per la inflació, els ha apujat fins al 1,5% en el que va d'any

Agències
1 min

WashingtonLa Reserva Federal mantindrà els tipus d'interès baixos, en el 0,25%, durant almenys dos anys per ajudar així a la recuperació de l'economia i calmar els mercats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La política de diner barat continuarà als EUA, mentre a Europa el Banc Central segueix amb la política de contenir la inflació i ja ha apujat el preu del diner dues vegades en el que va d'any. L'interès a la zona euro està en l'1,5%.

Segons ha explicat avui el president de la Reserva Federal, Ben Bernanke, l'estratègia de mantenir els interessos baixos pretén donar suport a la feble economia nord-americana i intentar ajudar a frenar les fortes turbulències que assetgen els mercats globals.

En aquest sentit, la 'Fed' ha remarcat que el creixement econòmic dels Estats Units marxa a un ritme considerablement més lent del que s'esperava, i d'aquesta manera ha suggerit que la inflació, que ja és baixa, es mantindrà així en un futur proper.

Tres consellers de la Reserva Federal han votat en contra de subministrar un marc de temps específic sobre el rumb dels tipus, i han dit que prefereixen mantenir l'antiga promesa de conservar els tipus baixos "per un temps prolongat".

stats