Economia 03/05/2012

Rodrigo Rato: "No es tracta de fusionar, s'han de reduir oficines"

El president de Bankia destaca l'esforç del sector espanyol, que ha passat de 60 entitats a l'estiu del 2010 a les 20 actuals

Toni Garganté
1 min
Mariano Rajoy i Rodrigo Rato, a les jornades de Bankia / EFE

BarcelonaEl president de Bankia, Rodrigo Rato, ha destacat en una conferència pronunciada a l'escola de negocis Esade el treball fet per caixes i bancs els darrers anys en la reestructuració del sector. Rato ha advertit però, que la reordenació, que ha permès passar de 60 entitats fa dos anys a només 20, no s'acaba en fusionar entitats, sinó que "s'ha de reduir capacitat", és a dir, tancar oficines. En aquest sentit, el màxim responsable de Bankia ha assegurat que l'entitat fruït de la integració de set caixes ja ha fet els deures "assumint el 25% de l'ajust de capacitat de tot el sector". Bankia compta amb una xarxa de 3.200 sucursals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rodrigo Rato, que no s'ha definit sobre la idea del govern de crear un banc dolent que agrupi els actius immobiliaris tòxics, ha remarcat que les provisions ja estan fetes i que el sector immobiliari ha fet bona part de la feina, perquè ha aprovisionat un total de 166.000 milions en sanejaments, l'equivalent del 15% del PIB espanyol.

stats