Economia 12/01/2012

Rosell assegura que el govern espanyol vol un "contracte de crisi" dins la reforma laboral

La creació del contracte, indefinit però amb un acomiadament més barat, ha quedat en mans del govern espanyol després del desacord entre CEOE i sindicats

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la CEOE, Joan Rosell, ha assegurat que el govern espanyol els va demanar discutir amb els sindicats la creació d'un "contracte de crisi" dins les negociacions de la reforma laboral. L'acord amb els sindicats no ha estat possible sobre aquest punt.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rosell ha dit en declaracions a 'Onda Cero' que a la ministra de Treball, Fátima Báñez, li hagués agradat tenir sobre la taula "dues o tres modalitats de contractes" consensuades amb els agents socials.

Entre aquestes modalitat hi hauria també els nous contractes a temps parcial i els de formació. Pel que fa al contracte de crisi, Rosell ha dit que es plantejava com una via de facilitar la contractació "probablement durant aquest any i l'any que ve".

El desacord amb els sindicats en aquest punt, ha dit, ve de les pretensions de flexibilitat de la patronal. "Nosaltres volíem contractes molt oberts, molt flexibles i molt pràctics", ha resumit.

Com que la mesura ha quedat fora dels punts de consens amb els sindicats CCOO i UGT, serà el govern qui haurà de legislar sobre aspectes relacionats amb la contractació i també en matèria salarial.

El president de la patronal espanyola ha confiat que el govern actuï per afavorir que "s'obrin les portes del mercat laboral" i ha dit que, si no, arribarà una reforma laboral imposada per Europa i de l'estil de les que s'han impulsat a Portugal o Itàlia.

stats