Economia 21/01/2011

Rubalcaba sobre les pensions: "L'acord és possible però no el veig a prop"

El vicepresident primer insisteix que a les reunions encara no s'ha parlat de la política energètica

Miquel Codolar
1 min

MadridEl vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha manifestat avui que pel que fa a les negociacions entre el govern espanyol, els sindicats i la patronal per reformar les pensions, "l'acord és possible però no el veig a prop". Ha concretat que a les negociacions "hi ha diverses reformes sobre la taula" que ha volgut aclarir que són a reforma de les pensions, la negociació col·lectiva, expedients de regulació d'ocupació i polítiques actives d'ocupació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha explicat que van ser els sindicats que van voler ampliar els temes a tractar i que el govern espanyol ho va considerar una "bona idea" tot i que "cada mesa té característiques singulars" i en tots els casos també s'haurà de negociar entre els grups parlamentaris del Congrés. Pel que fa a aquestes negociacions ha dit que la negociació és complexa i que el govern espanyol ja ha parlat amb CiU, el PNB i el PP i ha defensat portar les negociacions "amb discressió".

Finalment, ha destacat que "hi ha una voluntat ferma de diàleg de les tres parts, empresaris sindicats i govern" i que d'això el govern espanyol no en té cap dubte. Tot i això ha reconegut que "encara hi ha moltes coses que ens separen". Finalment, ha destacat que CCOO i UGT diguin que l'acord és "necessari" perquè "seria molt bo per l'economia espanyola un acord el més ampli que poguem". També ha insistit en que no es tocarà el 28 de gener com a data per presentar el projecte.

stats