Economia 31/03/2012

Rubalcaba critica que els pressupostos són "inacceptables" i generen menys creixement i més atur

El líder del PSOE ha subratllat que després dels cent dies del govern del PP s'ha comprovat que Rajoy no va dir "ni una veritat" a la campanya

Acn
2 min

SaragossaEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha criticat que els pressupostos de l'Estat presentats del PP són "inacceptables" i generen menys creixement i més atur". Rubalcaba ha subratllat que en els cent primers dies de govern del PP, els ciutadans han pogut comprovar que Rajoy no va dir "ni una veritat" a la campanya electoral. "Una dreta que a les urnes perd credibilitat i dues proves d'això són una vaga general contra una reforma laboral injusta i uns pressupostos que amaguen més desigualtat, més atur i menys creixement", ha assenyalat el secretari general del PSOE des de Saragossa en la inauguración del 15è Congrés dels socialistes d'Aragó. El líder del PSOE ha qualificat d'"inaceptables" els pressupostos generals de l'Estat presentats pel govern del PP.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Proposen apujar la llum, el gas, els impostos als treballadors", segons ha puntualitzat "sense oblidar que baixen la inversió en educació, dependència, investigació i en les inversions socials i en creació d'ocupació i baixar moltíssim els impostos als quals defrauden". Rubalcaba ha assenyalat que des del PSOE "ens oposem als pressupostos que mostren com res la política de la dreta espanyola per sortir de la crisi". "Una dreta que segueix sense crear impostos a les grans fortunes i pretén crear ocupació eliminant les polítiques actives d'ocupació", ha afegit.

El secretari general del PSOE ha subratllat que la dreta s'ha desgastat molt ràpid en cent dies de govern i, en aquest sentit, ha dit que durant aquest temps els ciutadans han pogut comprovar que Rajoy "no va dir cap veritat durant la campanya electoral". "Quan va dir que no pujaria els impostos era mentida, els va pujar el primer mes, i va dir que no abaratiria l'acomiadament, i ho va posar a preu de saldo el segon mes" i ha afegit: "I va dir que no faria amnistia fiscal i ho ha fet el tercer mes i ha situat els defraudadores a casa".

Només han fet falta cent dies "perquè la dreta hagi perdut molta credibilitat", ha dit Rubalcaba, com demostren els resultats electorals del passat diumenge a Aandalusia, ha recordat, i la vaga general de dijous. "El Govern no està solament enfront d'una oposició sindical o política, sinó que hi ha una oposició social i no pot ignorar-la" i, per això, ha insistit, Rajoy "ha de respectar els milions de treballadors, aturats i joves" que es van manifestar el 29-M i ha d'"asseure's a dialogar i acordar" amb la resta de forces polítiques i els sindicats per canviar una reforma laboral que, ara com ara, només implicarà "més desocupació, desigualtat i menys creixement". Rajoy ha d'arribar a acords perquè "la pau social és productivitat i competitivitat", ha afegit.

Rubalcaba ha reiterat que el PSOE seguirà oposant-se a la reforma laboral perquè "en aquests moments trascendents" el partit resulta "imprescindible per defensar els drets dels més febles i humils".

stats