Economia 16/02/2012

El jutge creu que els Ruiz-Mateos van desviar diners dels inversors de Nueva Rumasa "per mantenir el seu alt nivell de vida"

La interlocutòria que aixeca parcialment el secret de sumari del cas els acusa de saber que tindrien "enormes dificultats" per pagar els més de 4.000 inversors afectats

Efe
1 min

MadridLa familia Ruiz-Mateos hauria desviat 78 milions d'euros d'aquestes inversions, dels quals es desconeix el destí, i hauria destinat una altra part dels diners a pagar les hipoteques dels fills de la família i a mantenir "el seu alt nivell de vida", segons la interlocutòria del cas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Audiència Nacional ha aixecat parcialment el secret de sumari del cas de Nueva Rumasa en relació amb les 13 emissions de pagarés que van afectar 4.110 inversors, amb un total de 337,37 milions d'euros.

Les empreses de Nueva Rumasa patien "una situació d'extrema falta de liquiditat" que la família coneixia abans de decidir emetre els pagarés i sabien que tindrien "enormes dificultats" per tornar els interessos i el capital invertit.

La interlocutòria també apunta que la campanya publicitària engegada per la família per captar inversors "no reflectia fidelment la realitat" i que si van poder retornar els interessos d'entrada va ser, "molt probablement", per un efecte piramidal.

Bardajera, la societat que gestionava la caixa única oficial de Nueva Rumasa va rebre més de 673 milions d'euros de la resta de societats del grup, gran part dels quals provenien dels inversors. Aquests diners servien per tornar part dels interessos dels pagarés i també per pagar les hipoteques i altres despeses personals de la família.

stats