Economia 21/07/2012

Ryanair cancel·la rutes a Barcelona per les taxes aeroportuàries

1 min
Ryanair cancel·la rutes a Barcelona per les taxes aeroportuàries

Ryanair va anunciar ahir que a partir del novembre cancel·larà quatre rutes a l'aeroport de Barcelona, a part de reduir la freqüència de 22 més. Segons el president de la companyia de vols de baix cost, Michael O'Leary, la mesura és la resposta a l'"absurda decisió" del govern espanyol d'incrementar les taxes aeroportuàries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les rutes que es cancel·laran a Barcelona són les que connecten amb les ciutats d'Hamburg, Leeds i Trieste i amb l'aeroport d'East Midlands, a la vora de Derbi, Leicester i Nottingham. A l'aeroport de Madrid, l'altre que ha experimentat la pujada de taxes, Ryanair cancel·larà un total d'onze rutes, entre les quals hi ha les connexions amb Frankfurt i Manchester. Ryanair també reduirà la freqüència de 24 rutes amb base a Barajas.

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va destacar que la decisió de Ryanair, que va atribuir a "motius comercials", beneficiarà els aeroports de Reus i Girona. La raó és que cap d'aquests dos aeroports ha modificat les taxes aeroportuàries, i per això no s'han vist afectats per la decisió de Ryanair, exceptuant la cancel·lació de la ruta entre Girona i Madrid.

Segons O'Leary, "només les retallades anunciades per Ryanair produiran una pèrdua combinada de 2,3 milions de passatgers i 2.000 llocs de treball a Madrid i Barcelona", encara que ha deixat la porta oberta a recuperar les rutes si el govern espanyol i Aena revoquen l'increment de taxes.

stats