Economia 13/10/2011

Ryanair vol eliminar dos lavabos als seus avions per ficar sis seients més en el seu lloc

Deixarà només un lavabo en els seus aparells i aconseguirà, amb els nous seients, reduir un 5% el cost dels bitllets. És a dir, dos euros d'estalvi per cada quaranta

Ara
2 min
Ryanair vol cancel·lar 21 rutes la temporada d'hivern, una retallada que suposa reduir a la meitat l'oferta de rutes de Girona.

BarcelonaRyanair torna a la càrrega amb les seves despietades propostes per retallar més encara les seves despeses i maximitzar els seus ingressos. Si ja va advertir que volia fer pagar menys diners als viatgers que volguessin volar drets o no va tenir vergonya per dir que volia cobrar més als viatgers obesos, ara toca el torn d'encabir més passatgers en un mateix vol a costa de treure dos lavabos de cada aparell.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tal com explica Daily Mail, els plans de la low cost irlandesa són incloure sis seients més als seus avions Boeing gràcies a la supressió de dos lavabos dels tres lavabos que hi ha actualment. En conseqüència, en deixaria només un per als gairebé dos centenars de passatgers que viatgen en cada vol. Amb aquesta iniciativa, l'empresa vol estalviar-se un 5% dels costos a través de repartir-los entre més viatgers. Asseguren que això permetrà que el descompte que podran aplicar "a tots els seus viatgers" sigui de 2 euros per client.

El conseller delegat de la companyia, Michael O'Leary, assegura que amb "aquesta iniciativa podríem rebaixar els preus dels nostres bitllets a tots els passatgers" i insisteix que la mesura és apropiada perquè "és molt estrany que s'utilitzin els tres lavabos en un mateix vol".

A banda de les seves ambicioses intencions, Ryanair comenta un altre punt a favor de la mesura: la legislació no inclou cap referència a la necessitat que les aerolínies posin lavabos a disposició dels client en els seus vols.

En principi, el pla començarà a funcionar als vols que tinguin un recorregut curt. Per exemple, els que cobreixen la ruta entre Londres i Dublín o Edimburg i Bremen.

El 2009, O'Leary ja va fer aquesta proposta, que finalment no va reeixir.

stats