Economia 10/04/2012

De Guindos: “No em considero en absolut desautoritzat”

El ministre nega contradiccions en la reforma de la sanitat un dia després d'advocar per un pagament gradual segons el nivell de renda. Diu que les reformes en sanitat i educació faran efecte en cinc o deu anys

Joan Faus
1 min
ELS ESFORÇOS DEL MINISTRE LUIS DE GUINDOS
 El ministre d'Economia segueix pendent dels mercats i els seus esforços estan dedicats a convèncer els inversors que Espanya està fent les reformes necessàries per reduir el dèficit. Però en el seu intent per avançar-les segueix xocant amb  la prudència que vol mostrar el president espanyol, Mariano Rajoy.

Madrid“No em considero en absolut desautoritzat”. Aquesta ha estat la resposta del ministre d'Economia, Luis de Guindos, quan se li ha preguntat avui pel matís que va fer ahir la direcció del PP –va dir que era una “reflexió personal”– sobre la seva proposta d'introduir un pagament gradual de la sanitat segons el nivell de renda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos ha assegurat, en un esmorzar informatiu, que el govern espanyol té un “plantejament coordinat” i que “no existeixen contradiccions” en matèria de reforma de la sanitat pública. El ministre ha advocat per una “sanitat pública i universal que sigui sostenible en el temps”, i ha subratllat que “el pitjor enemic són els que es neguen a fer reformes”.

El titular d'Economia ha advocat per “redefinir la cartera bàsica de serveis”, introduir “equitat” per evitar “abusos” i millorar les “dificultats de finançament” de la sanitat. Ha dit que l'ajust addicional de 10.000 milions, anunciat ahir, no afecta l'autogovern de les comunitats autònomes i ha negat que la retallada sigui una “resposta a una situació circumstancial”, sinó que forma part de reformes “ineludibles” per garantir la “sostenibilitat i qualitat” de la sanitat i educació i que començaran a fer efecte en “cinc o deu anys”.

stats