Economia 07/10/2011

Les exportacions catalanes creixen malgrat la crisi

A la simposi d'Internacionalització s'afirma que als últims set mesos les vendes a l'estranger han crescut un 16%, i el president d'Abertis recorda que "Barcelona supera la mitjana europea d'emprenedoria"

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Les exportacions de les empreses catalanes segueixen creixent malgrat la crisi econòmica, segons el primer simposi d'Internacionalització que s'ha celebrat aquest divendres a Reus. Així, a la trobada dirigida per l'exvicepresident del Govern, Josep Lluís Carod Rovira, i el director General d'Iniciatives Mediterrànies de Comunicació (IMC), Robert Moragues s'ha destacat el potencial de resposta del sector exterior i l'alt grau d'emprenedoria del país. Com ha explicat el director executiu d'ACC1Ó, Jordi Serret, "als últims set mesos les exportacions a Catalunya han crescut un 16% i són més de 13.000 les empreses catalanes que ho fan amb regularitat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El congrés ha obert amb les ponències del president d'Abertis, Salvador Alemany, el director general de Mango, Enric Casi i el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola. Segons Alemany, "la globalització és un fet irreversible que obliga les empreses a entendre el mercat en el món". Alemany, a més, ha fet una crida a abandonar "la permanent instal·lació en l'optimisme o la depressió, segons el cicle econòmic que s'estigui vivint, i encarar l'activitat empresarial des d'un optimisme conscient".

També s'ha posat èmfasi en el fet que Catalunya, amb un 6,4 % d'emprenedors, i en concret la ciutat de Barcelona amb un 6,7%, supera la mitjana europea que se situa en el 5,8%. "Som un país amb ADN emprenedor i aquestes xifres demostren que no estem tan malament pel que fa a emprenedoria", ha assegurat el president d'Abertis.

stats