Economia 31/05/2011

Salgado adverteix a Mas-Colell que "els mecanismes de control s'aplicaran de manera estricta"

Salgado confia que el Parlament obligui el Govern a canviar els pressupostos que ha presentat el conseller d'Economia

Miquel Codolar
1 min

MadridLa vicepresidenta econòmica ha respost al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que "s'aplicaran els mecanismes de control de manera estricta" i que consisteixen, entre altres mesures, a no permetre l'endeutament. Mas-Colell ha anunciat durant la presentació dels pressupostos que la previsió del dèficit és del 2,66% del PIB, unes dades que doblen l'1,3% màxim acordat al consell de política fiscal i financera per al 2011 quan era conseller d'Economia Antoni Castells.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dades del ministeri indiquen que durant el primer trimestre el dèficit de Catalunya ha sigut del 0,09%, unes dades que si es reproduïssin els altres trimestres permetrien complir l'objectiu del dèficit. Però Salgado ha tret importància a aquestes xifres perquè "les dades del primer trimestre no són representatives". Segons el document del ministeri, la mitjana de les autonomies és del 0,46% i Catalunya seria una de les autonomies amb millors dades de dèficit.

La ministra d'Economia també ha donat a entendre que espera que durant la tramitació parlamentària o l'execució es modifiquin els pressupostos que avui ha presentat Mas-Colell i puguin complir l'objectiu del dèficit. Pel que fa a les sancions que estableix la llei d'economia sostenible aprovada recentment per les autonomies que no compleixen l'objectiu de dèficit, ha dit que espera que no s'hagin d'aplicar perquè el seu procés és llarg.

Salgado ha insistit que, pel que fa a les negociacions pel fons de competitivitat, el govern espanyol vol complir la llei.

stats