DEUTE
Economia 05/10/2011

Salgado nega el risc de recessió i diu que l'economia creixerà en els pròxims trimestres

La vicepresidenta puntualitza que encara que hi haurà una desacceleració no hi haurà decreixement

Efe
1 min
Elena Salgado

MadridLa vicepresidenta i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha descartat avui dimecres que l'economia espanyola torni a patir una recessió i ha assegurat que el PIB creixerà en el quart trimestre del 2011 i en el primer del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, nega la previsió del banc d'inversió Goldman Sachs, que estima que l'economia espanyola caurà dues dècimes durant l'últim trimestre del 2011 i es contraurà dues en el primer del pròxim any.

En declaracions a Onda Cero, Salgado ha advertit que "cada dia surt la previsió d'algun analista que entén que ha de ser més pessimista que l'anterior", i ha puntualitzat que encara que hi haurà una desacceleració no hi haurà decreixement.

En aquest sentit, ha recalcat que tant el comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, com el president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, preveuen que l'economia europea segueixi creixent, "i aquestes previsions serveixen per a Espanya".

Salgado ha recordat que les estimacions de l'executiu s'han acostat fins ara bastant a la realitat, ja que el 2010 l'economia va caure fins i tot una mica menys del previst i el 2009 també va ser la mateixa xifra de caiguda del PIB que havien avançat.

stats