Economia
Economia 14/02/2011

Salvador Alemany: “Només els sectors econòmics i la ciutadania podran posar en marxa la recuperació”

Salvador Alemany ha passat pels estudis de TV3 per valorar les primeres passes del Consell Assessor per la Recuperació Econòmica i el Creixement

Redacció
2 min
El nom de Salvador Alemany, president del Cercle d'Economia i de la gestora d'infraestructures Abertis, s'havia perfilat com a conseller d'Economia. Fa uns mesos va presentar Artur Mas en una conferència al lobby empresarial que lidera.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del Consell Assessor per la Recuperació Econòmica i el Creixement, Salvador Alemany, ha refusat posar data a la fi de la crisi. “El que importa és estar en bon camí”, ha explicat, “aleshores segur que al 2012 estarem millor que al 2011”. En tot cas, ha rebutjat situar la pilota d'aquesta recuperació a la teulada exclusiva de la Generalitat: “Hem de partir d'un concepte: només els sectors econòmics i la ciutadania podran posar en marxa la recuperació econòmica. Les administracions públiques el que han de fer és posar les condicions perquè projectes latents puguin tirar endavant”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de la reunió introductòria de la setmana passada amb el president Mas, el Carec tindrà un paper destacat el proper 25 de març, ja que participarà en la cimera que se celebrarà entre partits i agents socials amb la voluntat “d'arribar a algun tipus de conclusió compartida. Però no som un element de tutela”, ha recordat, “som un element d'ajut”.

Sobre les previsibles retallades en matèria d'infraestructures, Alemany ha reconegut que Mas-Colell té un “bon sudoku perquè ha de retallar despeses, quadrar els comptes i aconseguir els objectius que té marcat el Govern”. Alemany, que també és president d'Abertis, ha calculat que, més que anul·lar unes obres, s'hauran d'endarrerir. “Les escoles i els hospitals no és el millor missatge perquè la població afectada ho entengui. Però cal insistir sobre els aspectes d'eficiència i aprofitar el màxim de bé les infraestructures disponibles. I això ha d'anar acompanyat d'un procés de comunicació i credibilitat per fer entendre que el que s'està fent no és un caprici”.

Alemany ha reconegut també que l'aixeta del crèdit encara no està llesta per obrir-se de nou. “El finançament de les empreses no es resoldrà bé fins que no s'estabilitzi el sector financer”, ha explicat, tot i que també ha reclamat que les inversions es facin amb capital i no amb deute. “Hem viscut molt temps de l'apalancament”. Preguntat sobre si el procés de bancarització de les caixes instat pel govern espanyol obeïa a qüestions estrictament econòmiques o hi havia intenció política al darrere, ha reconegut que “de voluntat política probablement n'hi hagi, però cal dir que les caixes no són organismes fàcilment compresos pels mercats, que avui pinten més que fa uns anys”.

stats