Entrevista
Economia 09/06/2012

Salvador Alemany: "Crec que els peatges es cobraran per sempre, sigui qui sigui qui gestioni la concessió"

El president d'Abertis i del consell assessor del Govern opina en una entrevista a l'ARA que "si el país viu amb al·lèrgia a un rescat, malament", perquè davant l'actual problema de liquiditat és pitjor no actuar per intentar resoldre'l que fer-ho

Ariadna Trillas
1 min
SALVADORALEMANY: "Crec que  Els peatges  Es cobraran  Sempre"

BarcelonaEl president del grup de gestió d'infraestructures Abertis, Salvador Alemany, defensa en una entrevista a l'ARA la implantació a l'Estat d'un model harmònic de vies de gran capacitat que acabi amb l'actual greuge comparatiu dels catalans, que paguen peatges mentre que, a la gran majoria del territori espanyol, hi ha autovies gratuïtes. Tanmateix, Alemany es mostra convençut que aquesta harmonització no comportarà que no pagui ningú, sinó que pagarà tothom, tot i que "de forma equitativa". "A les vies on avui es paga es podria pagar menys si a les vies on avui no es paga es pagués alguna cosa", afirma.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El també president del consell assessor del Govern, el CAREC, es mostra comprensiu amb la Generalitat –el portaveu de la qual, Francesc Homs, ha manifestat sentir-se "a prop" dels ciutadans que participen en la protesta consistent a no pagar peatges–, però apunta que, com a govern, "ha de fer complir la legalitat".

A l'entrevista, Salvador Alemany sosté que el pacte fiscal no distreu de la crisi, nega qualsevol mena d'incompatibilitat entre ser al CAREC i a una empresa privada i creu que és preferible actuar davant l'actual problema de liquiditat a no fer-ho. "Si el país viu amb al·lèrgia a un rescat, malament", diu.

Llegiu-ne més a l'Ara Premium.

stats