Economia 25/10/2011

Sarkozy: "Es parlava d'Espanya com d'un miracle, i qui vol estar ara en la seva situació?"

El president francès posa Espanya i Irlanda com a exemple de països que han perdut el seny durant les èpoques de creixement. El govern de Zapatero creu que no s'han de considerar "despectives" aquestes paraules

Efe
1 min

El president francès, Nicolas Sarkozy, en clava una de freda i una de calenta a José Luis Rodríguez Zapatero. Diumenge lloava la gestió de la crisi que s'ha fet a Espanya –i en felicitava també Mariano Rajoy– i aquest dimarts ha deixat anar una bofetada pendent des que Espanya es va presentar com el país que més creixia. "Mireu com canvien les coses de ràpid. Es parlava d'Espanya com d'un miracle fa dos o tres anys. Es parlava d'Irlanda com d'un Eldorado. Qui voldria ara estar en la seva situació?", ha dit el president francès.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Durant dècades, s'ha fet com si un es pogués exonerar de les regles del sentit comú, i els països que no s'han despertat a temps són països que ara no poden afrontar la situació", ha argumentat en un discurs públic a la població occitana de Carcassona. "Un país que no fa l'esforç per controlar les seves despeses ha deixat de ser independent", ha afegit.

El portaveu del Ministeri francès d'Exteriors, Bernard Valero, ha considerat, en declaracions a l'agència Efe, que aquest discurs no s'ha de considerar "despectiu", perquè l'important per als dos països, "tal com ha reiterat el mateix Sarkozy, és unir esforços i treballar per sortir de la crisi ".

stats