CRISI DEL DEUTE
Economia 23/10/2011

Sarkozy: "Espanya ja no està a primera línia de la crisi a l'eurozona"

El president francès ha lloat "l'esforç enorme" del govern de Zapatero per fer les reformes i el "sentit de la responsabilitat" de Mariano Rajoy a l'oposició

Efe
1 min
El president francès, Nicolas Sarkozy, parla amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero

Brussel·lesEl president francès, Nicolas Sarkozy, ha assegurat aquest diumenge que Espanya ja no es troba a primera línia dels problemes econòmics i financers a la zona euro gràcies als esforços "enormes" del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa conjunta amb Merkel, Sarkozy ha repartit elogis cap al president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i també ha lloat el "sentit de la responsabilitat" de Mariano Rajoy al capdavant de l'oposició per poder tirar endavant les reformes necessàries.

Les declaracions del líder francès donen a entendre que Europa avala les mesures preses a Espanya, tot i que la cancellera alemanya, Angela Merkel, va pressionar ahir dient que potser caldria que Espanya impulsés més sacrificis per rebaixar el deute.

Merkel, però, no s'ha referit de nou a Espanya en la compareixença conjunta amb el president francès després de la reunió dels 27 caps d'estat i govern de la Unió Europea.

stats