Economia 23/10/2011

Sarkozy lloa la "responsabilitat" de Rajoy contra la crisi i ZP diu que ho fa per "elegància"

La floreta del president de la República francesa no ha agradat al govern espanyol, que s'ha encarregat de fer córrer que no ha estat precisament col·laboració el que ha trobat al PP en la lluita contra la crisi econòmica

Efe
1 min

Brussel·lesEls elogis de Nicolas Sarkozy a la manera com José Luis Rodríguez Zapatero ha afrontat la crisi econòmica no han portat la felicitat completa a la Moncloa, perquè el president del govern espanyol ha hagut de compartir la floreta amb el president del PP, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La gestió de Zapatero ha fet, segons el president francès, que Espanya ja no sigui "en la primera línia de la crisi". Però també hi ha ajudat la "responsabilitat" amb què, segons el seu punt de vista, s'ha comportat Rajoy des de l'oposició.

Per Zapatero, aquest elogi es deu a "l'elegància política" de Sarkozy. És el que ha dit el president espanyol aquest diumenge a la nit en declaracions als periodistes al final de la cimera de la UE celebrada a Brussel·les. Segons el president espanyol, la valoració de Sarkozy és encertada quan diu que Espanya comença a veure la llum al final del túnel. Ha subratllat que Espanya ha fet molts esforços i que encara cal seguir fent-los, i ha precisat que l'economia espanyola té reptes transcendentals com créixer i crear ocupació. I quan li han preguntat per l'elogi a Rajoy, Zapatero ha dit: "Jo sempre sóc molt respectuós amb l'elegància política".

Fonts del govern espanyol havien assenyalat abans que no és precisament col·laboració el que ha trobat en el Partit Popular per fer front a la crisi. I han subratllat que el PP no va donar suport a les mesures aprovades al maig de 2010, que van comportar retallades en el sou dels funcionaris i la congelació de les pensions, i que van tirar endavant per un sol vot a les Corts espanyoles gràcies a l'abstenció dels diputats de CiU, Coalició Canària i UPN.

stats