AUTOMOCIÓ
Economia 07/06/2011

Surten de la fàbrica de Seat els primers Audi Q3

La fàbrica de Seat comença a produir el nou vehicle, que ha comportat una ampliació de plantilla de 700 persones i que garanteix la feina a 800 treballadors més a Martorell

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLa fàbrica de Seat ha començat avui la producció de l'Audi Q3, el primer vehicle de la marca alemanya que surt de les instal·lacions catalanes i que ha permès generar 700 nous llocs de treball a Martorell.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El llançament oficial del vehicle està previst pel darrer trimestre de l'any, tot i que la venda anticipada començarà aquest mes. Les previsions apunten a una fabricació de 100.000 unitats el 2012, el primer any complert de fabricació.

L'activitat que promet el nou model no només ha obligat a ampliar la plantilla de Seat en 700 persones, sinó que permetrà deixar aparcades del tot les suspensions temporals de feina que afectaven un nombre similar de treballadors. En total, doncs, hi haurà 1.500 operaris beneficiats pel Q3.

L'Audi és una empenta clara per Seat en l'estratègia que es proposa la direcció: dur la fàbrica catalana al límit de la seva capacitat productiva.

El vicepresident de producció d'Audi, Frank Dreves, ha elogiat la qualitat de les instal·lacions i la qualificació dels treballadors de Seat. Ambdós elements han estat clau per aprofitar les sinèrgies entre els dos fabricants del grup Volkswagen.

Per omplir Martorell, Seat també confia en els models propis que arribaran a partir de l'any que ve i en la seva entrada al mercat xinès, també prevista per al 2012.

stats