Economia 23/04/2012

Seat acompleix el somni xinès

Seat ja ven oficialment a la Xina un any després de donar-se a conèixer als consumidors al saló de l'automòbil de Pequín. El León és la carta de presentació i el seguirà l'Ibiza després de l'estiu

E. F.
1 min

BarcelonaEls primers Seats ja circulen per la Xina un any després que l'empresa anunciés l'entrada en aquest mercat gegant, on tot el grup Volkswagen hi té posades grans esperances de creixement. Seat ha estat l'última marca del grup en donar-se a conèixer als conductors xinesos, que ja poden comprar el model León i que d'aquí a uns mesos tindran també el nou Ibiza, el gran supervendes de Seat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'inici de la nova etapa coincideix amb el Saló de l'Auto de Pequín, on Seat ha presentat el prototip del nou Ibiza Cupra, l'exponent del caràcter esportiu i mediterrani amb què vol que la identifiquin els seus compradors potencials.

Després del León i l'Ibiza, la gamma de Seat a la Xina s'ampliarà amb l'Alhambra a partir del 2013, segons ha informat l'empresa avui.

Els cotxes s'exportaran des de la fàbrica de Martorell (o des de Portugal en el cas de l'Alhambra) i no serà fins a finals de l'any que ve que s'analitzaran els resultats de vendes i s'explorarà la possibilitat de produir des de la Xina aprofitant les fàbriques que ja té el grup Volkswagen al país.

"Hem introduït la marca en un temps rècord", ha insistit el vicepresident comercial, Paul Sevin, des de Pequín. No ha donat previsions de vendes per aquests primers mesos i ha insistit que l'important és ser-hi.

Demà, els alts directius de la marca inauguraran els primers vuit concessionaris a diferents ciutats i abans de l'estiu n'hi haurà cinc més en marxa.

stats