AUTOMOCIÓ
Economia 20/08/2011

Seat accelera el ritme a Martorell pel llançament de l'Audi Q3

L'empresa vol arribar a l'octubre amb un ritme de producció de 500 unitats diàries

Redacció
2 min

BarcelonaSeat posarà a treballar la planta de Martorell a partir d'aquest dilluns, una setmana abans del que és habitual, per les exigències de fabricació de l'Audi Q3, segons han confirmat a Efe fonts de Seat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet la factoria de Martorell, la fàbrica de cotxes més gran d'Espanya, s'ha mantingut activa aquest estiu amb què en termes del conveni laboral s'anomena "corredor de vacances" i que suposa una certa activitat a la fàbrica.

Però és a partir de dilluns que ve quan la línia del nou model, Q3 d'Audi, començarà a treballar ja a dos torns.

Tradicionalment, la fàbrica de Martorell estava tancada a l'agost i les vacances a Seat marcaven bona part de les vacances industrials del sector de l'automoció a Catalunya.

De fet, feia 15 anys que no s'aplicava la fórmula de "corredor de vacances" per a la factoria de Martorell, i aquesta només s'havia posat en pràctica alguns anys per a algunes àrees molt determinades, com la de recanvis de Zona Franca.

L'objectiu d'aquest esforç industrial de Seat és que a l'octubre, quan es vol llançar el nou model, ja es pugui fabricar el Q3 a tres torns, aconseguint un ritme de producció de 500 vehicles diaris, ja que una part de la nau de planxisteria es comparteix amb el model Exeo, del que se'n fabricaran un centenar al dia.

La resta de la línies de producció dels models de Seat està previst que comencin a funcionar, seguint el calendari normal de vacances de la filial de Volkswagen (VW), el 30 d'agost que ve.

La perspectiva de Seat és que bona part de les vendes del Q3, prop del 90% de les unitats produïdes a Martorell, es destinaran a l'exportació davant els signes de debilitat que segueix mostrant el mercat intern de vehicles de motor a Espanya en tots els segments.

La fàbrica de Martorell preveu lliurar unes 100.000 unitats del nou vehicle marca Audi cada any, a partir de 2012.

L'Audi Q3 és el primer model de gamma alta que fabrica la marca espanyola, i ha permès generar 700 nous llocs de treball per cobrir aquesta nova càrrega de treball.

Seat i Audi han invertit 330 milions d'euros en la posada en marxa d'aquest projecte, que garantirà també més de 4.000 llocs de treball del sector auxiliar de l'automòbil.

Seat, propietat del fabricant automobilístic alemany Volkswagen, va reduir en el primer semestre la pèrdua operativa un 69,4%, fins a 48 milions d'euros, respecte als mateixos mesos de 2010.

Va vendre en els set primers mesos de l'exercici 215.500 vehicles, un 1,9% més que en el mateix període de l'any anterior.

El preu base del Q3 se situarà en 29.900 euros i ja han començat les vendes anticipades a Europa, encara que el llançament està previst per a l'últim trimestre de l'any.

stats