QUÍMICA
Economia 29/06/2011

La Seda ven la seva fàbrica portuguesa per 5,6 milions d'euros

Imatosgil i Banco Espirito Santo prendran el control de la planta de plàstics PET de Portalegre

Redacció
1 min

BarcelonaL'empresa La Seda de Barcelona ha venut a Control PET –societat participada pels grups Imatosgil i Banco Espirito Santo– la seva planta de plàstic PET a Portalegre (Portugal) per 5,6 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La compra de la planta de PET, anomenada Artenius Portugal, per part de Control PET garanteix el manteniment de l'activitat de fabricació, paralitzada des de final de 2010, segons ha informat avui el grup químic en un comunicat.

La Seda assegura que la planta podrà estar de nou operativa a partir del mes de juliol que ve, amb la qual cosa se "salvaguardaran" també els llocs de treball vinculats a aquesta fàbrica, tant directes com indirectes.

Amb aquesta operació el grup químic continua el seu procés de desinversió d'actius no estratègics emmarcat en el pla estratègic que la companyia està portant a terme.

Artenius Portugal, originàriament dissenyada el 1966 per a la producció de fibres de polièster, va ser reconvertida per a la producció en procés discontinu de polímers PET.

La Seda assegura que l'import de la venda de la planta podria incrementar-se en funció de la productivitat de la companyia els anys vinents, fins al 2015.

stats