EMPRESES
Economia 07/06/2011

Sharp es ven la fàbrica de Sant Cugat al grup d'oci Cirsa

La planta deixarà de fer televisors per fabricar màquines escurabutxaques. El projecte contempla mantenir una part de la plantilla, que formen 300 persones

Redacció
1 min

BarcelonaEl fabricant de màquines escura-butxaques Cirsa ha comprat a Sharp la fàbrica de Sant Cugat, que deixarà de produir televisors per assumir una part de la producció d'aquests equips de joc.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La multinacional japonesa s'ha compromès a seguir a Catalunya establint una aliança amb la mateixa Cirsa per seguir fent tasques d'enginyeria en la tecnologia de televisors LCD.

Sharp ha anunciat que, a més de les seves instal·lacions productives, l'empresa catalana també assumirà una part de la plantilla, tot i que no concreta la xifra. Actualment a Sant Cugat hi treballen 300 persones, tot i que la producció està sota mínims des de fa mesos i l'empresa ha encadenat diversos ERO temporals. El que està ara vigent acaba al setembre.

L'operació és semblant a la que va tancar Sony ara fa un any amb Ficosa i Comsa Emte. El fabricant japonès va vendre's a la multinacional catalana Ficosa (proveïdora de peces per a l'automòbil) la fàbrica de Viladecavalls, que seguirà fabricant televisors fins l'any vinent tot i el canvi de propietaris.

A més a més, Ficosa i Comsa Emte han creat una nova societat que ha assumit tota la plantilla d'enginyers de Sony i que s'ha obert a la diversificació de projectes cap a altres sectors.

stats