INDÚSTRIA
Economia 08/03/2011

Sharp planteja un nou ERO temporal per afrontar la fluixa producció a Sant Cugat

Les comandes de televisors s'enfonsaran encara més els propers mesos i l'empresa no ha concretat cap pla alternatiu per donar feina als 300 treballadors.

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLa reunió d'avui entre Sharp i el comitè d'empresa ha acabat sense cap projecte concret que garanteixi el futur dels 400 treballadors de la planta de Sant Cugat del Vallès. La direcció ha plantejat que la minsa producció dels propers mesos a la fàbrica obligarà a presentar un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat a l'ARA el portaveu d'UGT a Sharp, Eduard Pomar, els detalls del nou expedient de suspensió de contractes es coneixeran la propera setmana, però tot fa pensar que serà tan o més dur que el que està vigent i acaba a finals d'abril.

"Ara mateix només està en funcionament una de les tres línies de la fàbrica i els plans de producció van a la baixa, fins al punt que les comandes pels propers mesos representen un 50% de les actuals", ha lamentat Pomar.

La plantilla de Sharp a Sant Cugat acumula ja dos anys d'EROs i alguns dels treballadors són a punt d'esgotar el subsidi d'atur que reben mentre estan afectats per l'expedient.

Segons els portaveu d'UGT a l'empresa, no hi ha cap pista de les negociacions que l'empresa va dir que duria a terme per buscar alguna sortida viable per a les instal·lacions vallesanes on es fabriquen televisors que la multinacional també produeix a Polònia.

stats