EMPRESES
Economia 23/02/2011

Simon remunta la crisi i creix un 13% empès pel mercat exterior

El fabricant de material elèctric confia a recuperar d'aquí a dos anys els nivells de vendes de 2007, quan va registrar una facturació rècord.

Elena Freixa
2 min

BarcelonaEl fabricant català de material elèctric Simon es recupera de la crisi i la seva facturació va repuntar un 13% l'any passat, fins als 267 milions d'euros, principalment per la bona marxa dels mercats exteriors, on les vendes van créixer un 17%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el cas del mercat espanyol, on el sector elèctric s'ha reduït a la meitat per la crisi immobiliària, Simon també va registrar un creixement de les vendes d'un 10%. Tot i això, el director general de l'empresa, Xavier Torra, va insistir en que no pot esperar-se una revifada important al mercat interior i els bons resultats arribaran sobretot dels països emergents on és present la companyia.

D'entre tots ells, ha remarcat l'evolució meteòrica que registra la Xina, amb increments anuals que ronden el 25% i unes vendes que ja suposen el 25% del total del grup català. A més de tres centres productius, Simon té al país asiàtic una xarxa de 500 botigues franquiciades de material elèctric que aquest any creixerà fins a les 800.

La bona marxa d'aquest mercat i d'altres com el de Brasil, Rússia i fins i tot l'Europa de l'Est faran que la facturació de 2011 a l'exterior arribi a ser el 50% del total. "I a mig termini acabarem venent fins el 70% en aquests països on els ritmes de creixements no tenen res a veure amb els d'aquí", ha afegit Torra.

Les previsions per aquest any passen per mantenir un ritme de facturació similar al de l'exercici anterior i, si tot va com esperen, recuperar el 2013 les vendes rècord de 350 milions d'euros registrades l'any 2007, just abans de l'esclat de la crisi.

El director general de Simon ha assegurat que la companyia no es planteja retallar la plantilla a l'Estat espanyol, que compta amb 1.000 treballadors, i que les reestructuracions es limitaran al tancament de la fàbrica del 22@ de Barcelona, on s'oferirà el trasllat als 64 treballadors que hi queden. "Potser hi haurà alguna prejubilació a la plantilla i no cobrirem aquestes vacants; res més que això", ha afegit Torra.

stats