EMPRESES
Economia 19/06/2011

Sonatrach ofereix a Gas Natural entrar al gasoducte Medgaz

Les relacions entre Sonatrach i Gas Natural han millorat tant en els últims quatre dies que ara l'empresa pública algeriana vol que el grup que presideix Salvador Gabarró compri una participació de fins al 10% al gasoducte Medgaz

Efe
1 min

BarcelonaEl nucli dels conflictes dels últims anys entre Gas Natural i Sonatrach va sorgir amb la construcció del denominat gasoducte del Magreb, que travessa Algèria i el Marroc i creua pel sud de la península Ibèrica. Però al segon gasoducte de Medgaz, que comunica Algèria amb Espanya (concretament arriba a Almeria) Gas Natural no hi participa. La setmana passada, Sonatrach i el grup espanyol que presideix Salvador Gabarró van arribar a un acord per acabar amb les seves diferències i arbitratges. Gas Natural pagarà 1.326 milions d'euros a Sonatrach, mentre la companyia pública entrarà al capital de la primera amb una participació del 3,8%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Però sembla que els pactes no acaben aquí, i ara Sonatrach ha ofert a Gas Natural que entri al capital de Medgaz, que està en fase de proves, i comptarà amb una capacitat de 8 Bcm/any (8.000 milions de metres cúbics a l'any). El grup algerià és el soci majoritari de Medgaz, amb un 36% del capital. També hi participen Cepsa (20%), Iberdrola (20%), Endesa (12%) i el grup francès (12%).

stats