ALIMENTACIÓ
Economia 30/05/2012

Sol Daurella assumeix la presidència de Cobega, segons 'La Vanguardia'

La mesura s'emmarca en el procés de fusió de les set embotelladores de Coca-cola a Espanya

Ara
1 min
Sol Daurella

BarcelonaCobega, empresa catalana embotelladora de Coca-cola, ha nomenat Sol Daurella presidenta de la companyia, segons informa avui 'La Vanguardia'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El rotatiu català informa que la mesura s'emmarca en el context de l'actual procés de concentració de les set embotelladores de Coca-cola que operen a Espanya. Precisament, la Comissió Nacional de la Competència va comunicar recentment la compra per part de Cobega d'aproximadament el 65% de Begano, l'embotelladora de Coca-cola a Galícia.

De l'operació en sortirà un únic embotellador per a tot el mercat espanyol, amb un volum de negoci d'uns 1.700 milions d'euros, i que estarà controlat principalment per dos grups familiars: Daurella es calcula que en tindrà al voltant del 45%, i Gómez Trenor, un 35%. Altres, com Urrutia i Comenge, ja presents al mapa actual de les embotelladores, hi veuran diluïdes les seves participacions.

A més de Coca-cola, el grup familiar català inclou Daba, distribuïdora de Nespresso –és el concessionari de les càpsules a Espanya i el Marroc.

Sol Daurella n'era fins ara vicepresidenta i una dels tres consellers delegats, amb Mario Rotllant i Alfonso Líbano.

Sol Daurella manté un perfil públic discret, tot i que ha augmentat la seva influència empresarial. És accionista i consellera del Banc Sabadell, d'Acciona i d'Ebro, i copresidenta de Cacaolat junt amb Demetrio Carceller (Damm).

stats