CRISI
Economia 15/01/2011

Solbes creu que Espanya anirà bé si tot el que diu el govern es du a terme

Boyer creu que el rescat tant d'Espanya com de Portugal seria un disbarat

Efe
2 min

BarcelonaL'exministre d'Economia Pedro Solbes assegura que si tot el que diu el govern espanyol que farà es fa "anem en la bona direcció", ja que dependrà de que tots els mercats vegin que hi ha una resposta creïble per evitar un rescat, segons publica avui el diari Expansión.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'antecessor d'Elena Salgado afegeix que és "indispensable" garantir l'estabilitat i supervivència de la Unió Monetària.

El també exministre socialista d'Economia Miguel Boyer creu que el rescat tant d'Espanya com de Portugal seria un disbarat, i critica que la incertesa a la qual s'ha arribat es deu "només" a l'actuació d'Alemanya, que "ha sembrat dubtes i això ha alimentat l'especulació".

L'exministre d'Economia Carlos Solchaga (PSOE) apunta que Espanya està "bastant lluny" de ser intervinguda i assegura que s'estan fent coses per evitar que això succeeixi, destacant que el govern demostra "una actitud reformista que és cada cop més creïble".

L'exministre d'Administracions Públiques Jordi Sevilla és clar al vaticinar que no va hi haurà una intervenció d'Espanya i al opinar que les reformes es faran per créixer, i "no perquè ens ho diguin els mercats". Per Sevilla, la clau és crear ocupació.

El president de la patronal CEOE, Joan Rosell, insisteix en la necessitat de que les reformes s'executin ja i que es vagi "una mica més lluny" del que fins ara s'ha dit, tot i que al mateix temps aplaudeix que el dèficit de l'Estat s'estigui "ajustant" tal i com indiquen les dades d'execució pressupostària.

En la mateixa línia, l'exministre del PP Josep Piqué es mostra partidari d'abordar reformes "sense dilació", ja que detecta que el risc apareix cada cop que el govern es "relaxa". Piqué afirma que si 'executiu no fa el que ha de fer és millor que es produeixi una intervenció malgrat que això per sí mateix sigui un desastre.

stats