Economia 04/02/2011

Rubalcaba convoca els portaveus parlamentaris per negociar el pacte social dimarts i dimecres vinent

Després del suport al pacte dels agents socials, el govern espanyol vol aconseguir el suport parlamentari i per això pretén "analitzar conjuntament amb els grups el contingut de l'acord", ha dit el vicepresident primer

Miquel Codolar
1 min

MadridEl vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat a la roda de premsa posterior al consell de ministres que ha convocat a una reunió els portaveus parlamentaris del PP, CiU i ERC i les altres forces polítiques del parlament espanyol per negociar el seu suport al pacte social i econòmic que dijous van firmar els agents socials a la Moncloa. Soraya Sáez de Santamaría, Josep Antoni Duran Lleida, Joan Ridao i els altres líders parlamentaris es reuniran dimarts i dimecres vinent per separat amb els representants del govern espanyol. A les reunions, a més de Rubalcaba, hi assistirà el ministre de Treball, Valeriano Gómez, la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado i el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián. Després del suport al pacte dels agents socials, el govern espanyol vol aconseguir el suport parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha explicat que les reunions són per "analitzar conjuntament amb els grups el contingut de l'acord". Ha exposat que el pacte social i polític es dividrà en diversos paquets que seguiran diverses tramitacions. "Es tracta que els grups tinguin una primera explicació per permetre l'intercanvi posicions", ha afegit. Ha recordat que durant les negociacions amb els agents socials ha parlat amb els grups parlamentaris per telèfon tant ell com la vicepresidenta eocnòmica, Elena Salgado; el ministre de Treball, Valeriano Gómez i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

stats