ENERGIA
Economia 11/09/2012

Soria no descarta una nova pujada de la llum

D.s.u.
1 min
El ministre d'Indústria, José Manuel Soria.

BARCELONA.El rebut de la llum podria tornar a encarir-se a l'octubre, segons va dir ahir el ministre espanyol d'Energia, Indústria i Turisme, José Manuel Soria. En una entrevista a TVE, Soria va assegurar que la decisió depèn de la subhasta energètica que es farà aquest mes entre els operadors privats, i va descartar una pujada de la part regulada de la tarifa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La tarifa d'últim recurs (TUR), que es revisa cada trimestre i que és la que tenen contractada la majoria de les llars de l'Estat, va pujar a l'abril un 4% i un 7% més al juliol. El ministre va explicar que la pujada de l'abril sí que va ser responsabilitat del govern, perquè es van apujar els peatges del sistema -la part regulada de la factura-, però va negar que tingués culpa de l'increment tarifari del juliol i del que podria arribar a l'octubre.

Reunió amb petrolieres

Soria va reiterar que el preu de la gasolina puja de manera "desproporcionada" a Espanya i va anunciar mesures "selectives" per a les companyies que fixin preus i que al llarg d'aquesta setmana convocaria una reunió amb els responsables de les petrolieres per demanar-los col·laboració. El ministre va assegurar que quan puja el preu del petroli es trasllada de manera automàtica a les gasolineres i, en canvi, les baixades triguen a notar-se, i això té un efecte negatiu en la inflació.

stats