Inversions
Economia 26/07/2011

Soros anuncia la seva jubilació com a gestor de fons d'inversió

El multimilionari ha decidit acabar amb la seva carrera convertint la seva gestora d'inversió en una gestora del seu patrimoni familiar. La decisió s'explica per l'obligació que imposa una nova regulació als Estats Units per controlar els fons d'alt risc de tercers el 2012

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } George Soros, el multimilionari famós per les seves arriscades inversions als mercats de valors, ha decidit acabar amb la seva carrera de més de 40 anys davant de la seva empresa gestora de fons d'inversió, Soros Fund Management, que es transformarà en una gestora del seu patrimoni familiar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ens agradaria expressar la nostra gratitud a tots aquells que han triat Soros Fund Management per invertir els seus actius en els últims 40 anys" assenyalava la família amb una carta signada pels seus fills. Amb tot, el fons d'inversió del multimilionari tornarà a finals d'any prop de 1.000 milions de dòlars als seus inversors.

Soros, de 81 anys, és conegut pel cop que va etzibar al Banc d'Anglaterra i a la lliura esterlina el setembre de 1992, quan va decidir vendre més de 10.000 milions de lliures esterlines, fet que va provocar la devaluació de la divisa britànica. Aquest moviment especulatiu va fer-li guanyar més de 1.000 milions de dòlars en un sol dia.

La decisió de Soros, que va deixar la gestió de l'empresa l'any 2001, s'explica per la nova regulació per al sector als Estats Units, que obliga totes les entitats que gestionen fons d'inversió de tercers per un import superior als 150 milions de dòlars a registrar-se en la Comissió de Valors del país americà i sotmetre's, així, a un major control per part del regulador a partir del març de 2012.

stats