Economia 27/01/2012

Aena prepara l'operatiu per substituir els vols de Spanair des d'aquesta mitjanit

Foment dóna per fet el cessament de les operacions de Spanair. Els vols surten de l'aeroport del Prat amb normalitat, excepte el de les 23.30 cap a València

Efe
2 min

BarcelonaEl cessament de l'activitat de Spanair es podria produir aquesta mateixa mitjanit, si es confirmen les previsions fetes a Efe per fonts del sector aeri, que han detallat que el consorci aeroportuari Aena ja està preparant un operatiu especial perquè la resta de línies aèries puguin fer-se càrrec dels vols.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Ministeri de Foment dóna per fet el cessament de les operacions de Spanair i ha plantejat a l'aerolínia que ha de complir amb les seves obligacions amb els passatgers, tal com estableix la legislació vigent, a la vegada que ha requerit per escrit que comuniqui de forma immediata els seus plans concrets d'actuació.

La intenció és que la suspensió d'activitat de l'empresa que presideix Ferran Soriano perjudiqui el mínim nombre de clients possible.

Des de la tarda d'aquest divendres, la web de Spanair ja no permet la compra de vols.

El Ministeri de Foment i Aena estan dissenyant un pla de recol·locació de passatgers dels vols de Spanair a l'aeroport de Barcelona per activar-lo si es confirma una eventual suspensió d'activitats de l'aerolínia.

Els passatgers que esperen vols de l'aerolínia a l'aeroport del Prat de moment confien en poder sortir amb normalitat, tot i que comencen a circular dubtes sobre què passarà amb els seus vols de tornada. La companyia ha suspès ja un dels vols, a València, que tenia hora de sortida prevista a les 23.30.

Fonts de l'aeroport han declarat a Efe "que s'estan buscant alternatives" de recol·locació davant aquesta eventualitat, encara que han assenyalat que, per ara, no han rebut cap confirmació oficial per part de l'aerolínia.

A falta que finalitzi la reunió del consell d'administració de Spanair, reunit des de les 17 hores, la pàgina web de la companyia encara admet reserves de bitllets.

Segons les dades facilitades per l'Aeroport del Prat, Spanair té previst operar demà 55 vols, 28 d'arribades a Barcelona, i 27 sortides des del Prat.

L'aerolínia va transportar el 2011 des de l'aeroport del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) un total de 4,2 milions de passatgers, fet que suposa un 7,5% més que l'any anterior, i l'ocupació dels seus avions va arribar al 75%.L'anunci arriba després que diverses informacions periodístiques apuntessin a una negativa de Qatar Airways a assumir el control de la companyia i una reunió del president de Spanair, Ferran Soriano, amb el president Artur Mas per mirar de trobar una solució a la situació. Una reunió en què la Generalitat ha descartat seguir aportant fons a l'aerolínia.

stats