Economia 28/01/2012

Spanair creu que les denúncies de la competència a Brussel·les han acabat enfonsant la companyia

Les protestes de la patronal europea de les aerolínies de baix cost –integrada per Vueling, Easyjet o Ryanair– ha impedit l'acord amb Qatar

àlex Font Manté
1 min

BarcelonaSpanair està convençuda que les denúncies de les aerolínies rivals han acabat provocant-ne la fallida."Les denúncies a Brussel·les han impossibilitat l'acord amb Qatar Airlines", ha afirmat a l'ARA Miquel Martí, vicepresident de Spanair. "Sense elles hauríem trobat el soci industrial que necessitàvem".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La patronal europea de les aerolínies de baix cost –coneguda per les sigles en anglès, ELFAA– havia denunciat Spanair davant la Comissió Europea per les ajudes públiques rebudes. La patronal està integrada per companyies com Vueling, Easyjet o Ryanair. Curiosament, aquesta última companyia també rep diners de les administracions catalanes per operar als aeroports de Reus i Girona.

Sembla que la possibilitat d'una multa va frenar l'interès de Qatar per entrar a Spanair. Recentment, Brussel·les ja va obligar l'aerolínia hongaresa Málev a tornar els més de 200 milions d'euros que li havien entregat les administracions d'aquell país.

stats