AEROLÍNIES
Economia 20/04/2011

Spanair es prepara per a una hipotètica venda de Newco

La companyia fa els passos legals necessaris per fer l''autohandling'

Ignasi Pujol
1 min
Un avió de Spanair

BarcelonaSpanair es prepara per poder oferir els seus propis serveis de terra o handling als aeroports en els quals opera. Actualment, i des de fa anys, aquests serveis els presta Newco, companyia que va presentar concurs de creditors (antiga suspensió de pagaments) voluntari arrossegada per la crisi del grup turístic Marsans, del qual formava part.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Newco, igual que Spanair, era propietat dels empresaris Gerardo Díaz Ferrán y Gonzalo Pascual, propietaris de Marsans. Spanair va passar a mans del grup escandinau SAS i posteriorment va ser adquirida per un grup d'institucions i empresaris catalans. Newco, encara en situació concursal, està envoltada ara per rumors de venda.

Spanair ja va crear el 2009 una filial de handling per poder oferir aquests serveis directament en cas de trencar relacions amb Newco a causa d'un conflicte contractual. Finalment es va arribar a un acord amb Newco, que en principi prestarà el servei fins al 2015. Una hipotètica venda podria fer perillar el marc contractual i ara Spanair ha fet les gestions legals necessàries per poder fer l'autohandling.

Spanair disposa actualment de 36 avions.

stats