AEROLÍNIES
Economia 27/01/2012

Spanair prepara la sol·licitud per suspendre la seva activitat de vols

La companyia la presentarà avui, previsiblement, quan s'acabi el consell d'administració que està celebrant

Ara / Agències
2 min
La venda de Spanair s'allarga: el termini per tancar l'acord amb Qatar s'ha posposat diverses vegades i l'opció alternativa -la venda a HNA- ja no existeix.

BarcelonaLa companyia aèria Spanair està preparant avui la sol·licitud a Aviació Civil per suspendre la seva activitat, davant de la seva situació financera insostenible, amb fortes pèrdues i un alt endeutament, segons que han confirmat a Efe fonts del sector aeri.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La sol·licitud de suspensió d'operacions es farà previsiblement avui quan acabi el consell d'administració de Spanair que se celebra a Barcelona i en què s'analitza la difícil posició en què ha quedat l'empresa després de la negativa de Qatar Airways d'entrar en el capital.

Fonts de Spanair, companyia per a la qual treballen prop de 2.000 persones, s'han limitat a assenyalar que encara no han notificat oficialment a Aviació Civil la sol·licitud de suspensió de vols.

Ferran Soriano s'ha reunit amb el president de la Generalitat, Artur Mas, en una reunió en què s'ha deixat clar al president de la companyia que les administracions no hi seguirien aportant fons, segons que han confirmat a Efe fonts polítiques.

Aquest divendres s'ha sabut que la companyia aèria Qatar Airways ha decidit no invertir en Spanair, segons han avançat El Periódico i La Vanguardia i han confirmat després fonts del departament d'Economia de la Generalitat. Qatar Airways va demanar més suport públic per formalitzar la seva entrada a Spanair, tant per no haver d'assumir possibles sancions de la companyia, com per a un possible pacte de recompra en cas que la situació es compliqués.

Així ho van expressar les autoritats qatarianes al conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, en el seu viatge a Doha a principi de gener, que només va servir per evitar que es trenquessin les converses. Portaveus del Departament d'Economia de la Generalitat no han volgut confirmar cap extrem d'aquesta situació i només han assenyalat que mai no es va dir que aquesta reunió fos definitiva i que se seguien mantenint contactes per tancar l'acord.

No obstant això, la Generalitat no va poder comprometre a Doha més suport de fons públics a Spanair en un moment tan delicat com l'actual, pel que la reunió tampoc no va suposar un avanç per tancar les converses.

Qatar Airways projectava utilitzar Spanair com a plataforma europea per arribar a l'Amèrica del Sud, una idea que comportava grans inversions i riscos legals que haurien acabat per refredar-la.

stats