Economia 15/12/2011

Standard & Poor's rebaixa la qualificació de CaixaBank i Banc Sabadell

L'agència de ràting també retalla la nota del deute de Bankia, Bankinter, Banco Popular i altres entitats de la resta de l'Estat

Efe
1 min

MadridL'agència Standard&Poor's (S&P) ha rebaixat aquest dijous un graó la qualificació de les entitats catalanes CaixaBank, La Caixa (matriu de CaixaBank) i Banc Sabadell, a més de set entitats de la resta de l'Estat espanyol: Bankia, Banco Popular, Bankinter, BBK, Kutxa, Ibercaja i Banco Financiero y de Ahorros (matriu de Bankia), a les quals encara mantenen en perspectiva negativa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això suposa un avís per a totes aquestes entitats que podrien tornar a tenir una retallada en la seva qualificació en les properes quatre setmanes, quan S&P espera haver pres una decisió definitiva.

De moment, l'agència explica que la retallada d'avui és conseqüència de l'actualització dels seus criteris de mesurament i després d'haver rebaixat la qualificació del Regne d'Espanya, fins a AA-, un excel·lent baix.

Després de la rebaixa, CaixaBank és, de les deu entitats revisades, la que obté la millor nota, ja que el seu deute a llarg termini passa a estar qualificat amb una A (notable).

A continuació, dos graons per sota, amb un BBB+ (aprovat alt), hi ha La Caixa, Bankia, Banco Popular, Bankinter, BBK, Kutxa i Ibercaja.

El Banc Sabadell, immers en el seu procés d'absorció de la CAM, es queda amb BBB (aprovat) i per sota, dins de la categoria del bo porqueria (BB+), se situa el Banco Financiero y de Ahorros.

A més, S&P té en revisió negativa des de la setmana passada el Banc Santander i la seva filial Banesto, a més del BBVA i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA). La CECA no s'ha inclòs en la revisió d'avui perquè S&P diu que la seva intenció és fer-ho a principis de 2012, encara que no n'explica el perquè.

stats