Economia 05/06/2012

Standard & Poor's xifra en un 33% les possibilitats que Grècia surti de l'euro

V.m.
2 min

BARCELONA.Les possibilitats que Grècia abandoni l'euro són d'una entre tres segons l'agència de qualificació Standard & Poor's, que també va descartar la possibilitat que altres països segueixin el país hel·lè en cas que surti de la unió monetària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'agència de qualificació va publicar ahir un document en què avalua la probabilitat que, després de les eleccions del 17 de juny, Grècia abandoni la unió monetària, i les conseqüències que tindria sobre la resta de membres de l'eurozona.

L'informe preveu la possibilitat que el govern sorgit de les pròximes eleccions a Grècia es negui a fer les reformes acordades amb la Comissió Europea, el BCE i l'FMI i considera que "aquesta situació perjudicaria greument l'economia i la posició fiscal de Grècia a mitjà termini i portaria molt probablement a una altra quitança del seu deute sobirà".

Standard & Poor's també considera que la primera conseqüència de la sortida de Grècia seria més mesures i més indulgència per a la resta de països, cosa que convertiria la sortida grega en un cas "especial", sense comptar amb la lliçó que suposaria per a la resta de països amb problemes.

Per la seva banda, l'inversor dels Estats Units George Soros també va fer els seus vaticinis sobre la situació de l'eurozona. Concretament Soros va advertir que la Unió Europea té tres mesos per solucionar la crisi del deute sobirà, ja que si en aquest temps no demostra prou capacitat de resposta, els mercats augmentaran tant les seves exigències que els governs dels països membres de la zona euro seran incapaços de satisfer-les.

Soros va qualificar la zona euro de "bombolla, no financera sinó política, que podria esclatar per culpa de la crisi de l'euro".

stats