Economia 11/10/2011

Standard & Poors rebaixa un esglaó la qualificació del deute valencià fins a A- a curt termini i A2 a llarg termini

La Generalitat Valenciana emmarca la rebaixa en el context de debilitat del creixement econòmic i el difícil accés als mercats financers

Acn
2 min

ValènciaL'agència de qualificació de riscos Standard & Poor 's ha rebaixat un esglaó la qualificació del deute valencià a curt i llarg termini, deixant-la en A- i A2 respectivament. El director de l'Institut Valencià de Finances (IVF) i conseller valencià d'Hisenda i Administracions Públiques, Jorge Vela, ha manifestat al respecte que aquesta revisió "respon a la debilitat del creixement econòmic i al difícil accés als mercats financers".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Vela ha lamentat que els mercats tradicionals majoritaris estiguin tancats i sigui cada vegada més difícil obtenir liquiditat. El conseller ha emmarcat la rebaixa en un context en el qual les agències estan rebaixant les qualificacions de tots els deutes. En aquest sentit, Vela ha recordat que el cap de setmana passat Fitch va rebaixar dos esglaons la qualificació del deute espanyol i que aquest dilluns va fer el mateix pel que fa al deute d'altres comunitats autònomes i corporacions locals.

El director general de l'Institut Valencià de Finances ha indicat que "tant les administracions com les grans empreses necessitem acudir als mercats financers per obtenir liquiditat i poder atendre les nostres necessitats de pagament i inversió".

Vela ha afegit que des del govern valencià es reclama la convocatòria urgent d'una reunió del consell de política fiscal i financera, per tal que el govern espanyol "conegui les dificultats davant les quals ens estem enfrontant, i contribueixi a pal·liar, establint mecanismes de suport per a la col·locació de deute similars per a totes les comunitats ".

"No té cap sentit que les comunitats autònomes estiguem competint entre nosaltres per col·locar amb èxit les nostres emissions en uns mercats cada vegada més tancats, perquè això ens està obligant a oferir tipus d'interès més elevats i va en contra del nostre propi benefici", ha conclòs.

stats