ECONOMIA
Economia 05/01/2011

Stiglitz creu que el camí d'austeritat triat per la UE retardarà la sortida de la crisi

Redacció
1 min

BarcelonaL'execonomista en cap del Banc Mundial, Joseph Stiglitz, creu que Europa i els Estats Units necessiten rellançar la seva economia enlloc de continuar per la via de l'austeritat, ja que això retardarà la sortida de la crisi. En una entrevista al diari Libération, el premi Nobel d'economia posa l'exemple de la Xina, que va adoptar un pla de rellançament i ara el país ja repunta, fet que el convertirà en la primera economia mundial abans del previst.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Stiglitz també carrega contra els bancs. Considera que Brussel·les i Washington han de treballar per limitar l'especulació de les entitats financeres, entre d'altres, els mercats de derivats. L'economista també creu que s'han d'habilitar serveis públics de finances, amb l'objectiu d'evitar que els bancs es recomponguin carregant contra els consumidors a través de crèdits "usurers".

Pel que fa a la supervivència de l'euro, el premi Nobel està convençut que necessita polítiques apropiades i un fons solidari per assegurar l'estabilitat financera. Sense aquests mecanismes, la moneda única podria passar per dificultats, tot i que Stiglitz no dibuixa cap escenari dramàtic.

stats