Economia 16/11/2011

La família Tarragó denuncia per via penal el conseller delegat de Ficosa

Segons els Tarragó, al judici es van escoltar "alguns testimonis falsos" i es van utilitzar com a proves documentals unes "nòmines falsificades"

Redacció
1 min

BarcelonaEls advocats de la família Tarragó, cofundadora del Grup Ficosa, han presentat avui al jutjat de guàrdia una denúncia penal per fals testimoniatge i falsificació de proves documentals contra Xavier Pujol, conseller delegat de Ficosa Internacional. La denúncia fa referència al judici celebrat la setmana passada en un jutjat social de Barcelona, en el qual Jordi Tarragó va reclamar una indemnització milionària per acomiadament improcedent.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons els Tarragó, durant el judici "es van escoltar alguns testimonis falsos" i es van utilitzar com a proves documentals unes nòmines de Tarragó que "estan falsificades", en les quals apareixia com a gerent de l'empresa. La disputa entre les dues famílies fundadores del grup Ficosa, que va arribar als tribunals amb aquesta demanda per la via laboral, s'ha agreujat amb la denúncia penal, de la qual avui mateix ha tingut coneixement la jutge social que porta el cas.

Precisament, aquesta jutge ha ajornat un segon judici per acomiadament improcedent que havia de celebrar-se avui contra Ficosa Internacional. En aquesta ocasió, el denunciant és Josep Maria Tarragó, germà de Jordi Tarragó i que ocupava la vicepresidència executiva de Ficosa. Jordi i Josep Maria Tarragó Pujol, fills de Josep Maria Tarragó, soci històric de la signatura al costat de Josep Maria Pujol Artigas, han estat apartats dels càrrecs executius i de control de Ficosa, malgrat que conserven una part important, encara que no majoritària, de les accions del grup.

La crisi entre les dues famílies va esclatar després que el 2009 morís Josep Maria Tarragó Fabó, als 85 anys, cofundador de la multinacional juntament amb Josep Maria Pujol i Artiges.

stats