FINANCES
Economia 19/10/2011

Els sindicats europeus exigeixen una taxa financera abans de tornar a donar ajudes als bancs

Fernández Toxo creu que "seria molt difícil fer-li entendre a la ciutadania que acceptés un nou rescat sense que s'hagin depurat responsabilitats a la banca"

Efe
1 min

Brussel·lesLa Confederació Europea de Sindicats (CES) exigirà als líders europeus que aprovin una taxa sobre les transaccions financeres abans de concedir noves ajudes per la recapitalizació dels bancs, segons ha dit avui dimecres el seu president, Ignacio Fernández Toxo. Així, els sindicats europeus traslladaran aquesta proposta en una carta als líders dels estats membres amb la intenció que tractin el tema a la propera cimera de la UE, que se celebrarà diumenge a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Un nou rescat als bancs "hauria d'anar precedit d'una taxa sobre les transaccions financeres, perquè els bancs contribueixin en part a la recuperació de l'activitat econòmica i al seu propi sanejament", ha denunciat Fernández Toxo. El líder sindical ha sentenciat també que coneixen "la importància del sistema financer per a l'estabilitat econòmica de la UE, però seria molt difícil fer-li entendre a la ciutadania que acceptés un nou rescat del sistema financer sense que s'hagin depurat responsabilitats a la banca".

A més, els sindicats europeus han recalcat "la necessitat d'un canvi de rumb en les directrius de la Comissió Europea (CE) per passar de l'estabilització pressupostària a l'incentivament de l'activitat econòmica, a través de nous estímuls a l'economia". La CES ha proposat "accions concretes per dinamitzar la inversió i l'ocupació, el dels joves en particular", que serien finançades amb recursos obtinguts a partir de "mesures més decidides en el terreny fiscal".

stats